Er is hard gewerkt om de muziektent te restaureren.
Er is hard gewerkt om de muziektent te restaureren. Foto: Stichting Oranjefeesten Heenvliet

Muziektent in Heenvliet in gebruik genomen

Algemeen 1.424 keer gelezen

Heenvliet - Afgelopen zaterdag was de nieuwe ingebruikname van een Historische Spijkstaal Muziektent.

Sinds februari 2023 was Stichting Oranjefeesten Heenvliet in het bezit van een verwaarloosde Spijkstaal Muziektent uit de jaren 50. De  afgelopen maanden heeft een groep van 10 vrijwilligers zich bezig gehouden met de restauratie. Dat gebeurde in de loods van de heer Meyboom. De muziektent werd uit elkaar gehaald zodat de constructie bestudeerd kon worden.
Mede door een donatie van het Gebiedsfonds Geervliet-Heenvliet, diverse sponsoren uit Heenvliet en ook expertise en netwerk van Horeca Totaal bouw heeft deze groep vrijwilligers in de afgelopen maanden de muziektent in authentieke staat terug kunnen brengen.

Afgelopen zaterdag mocht wethouder Jeroen Postma het lint doorknippen en werd de gerestaureerde muziektent weer officieel in gebruik genomen. Het project laat de historische waarde zien van de firma Spijkstaal, waar in vroeger tijd veel met name veel Spijkenissers werkten. 

De muziektent wordt door de Stichting Oranjefeesten niet alleen gebruikt met Koningsdag, hij zal een sociale functie krijgen. De komende Koningsdag zal hij ingespeeld gaan worden door de WA van Buren Blues Band en ‘s avonds, nadat de Brabantse feest sensatie “Zit ‘R Dik In” het feest op de Markt en daarmee de viering van Koningsdag afgesloten wordt, wordt de muziektent weer afgebroken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant