Dagvoorzitter Ada van de Kamp opent de SPIN-bijeenkomst in Jongerencentrum Maaswijk.
Dagvoorzitter Ada van de Kamp opent de SPIN-bijeenkomst in Jongerencentrum Maaswijk. Foto: Annelies Vrinten

Samen Praten In Nissewaard met als thema: ‘jongeren’

Algemeen 449 keer gelezen

Spijkenisse - Op donderdag 25 april organiseerde de gemeente Nissewaard samen met andere organisaties een SPIN (Samen Praten In Nissewaard) bijeenkomst. 

Het SPIN bestaat sinds 2006 en brengt maatschappelijk betrokken instanties bij elkaar. De bijeenkomsten hebben elk een thema en worden twee keer per jaar georganiseerd. Deze editie stond o.a. in het teken van jongeren en van veiligheid. Jongeren hebben de toekomst, maar jongeren hebben het niet altijd even makkelijk. Dit bleek onder andere uit het verhaal van een student van het Zadkine. Deze Juliën heeft een stichting opgericht: The Future is Now. Deze stichting helpt jongeren onder andere om hun talenten te ontdekken en helpt ze deze te verwezenlijken, maar ook met praktische zaken als een sollicitatiebrief schrijven. Zo leren jongeren dat er ook andere manieren zijn om hun doel te bereiken.

Naast Juliën, hielden wijkagent Kelvin en Stephanie Scherpenhuyzen van Team Openbare orde en Veiligheid nog een presentatie over veiligheid in de wijk en het belang van samenwerking tussen burger en overheid.

Tot slot was er nog een presentatie door Bouwen Mooldijk over Stichting Acute Noden Nissewaard. Dit fonds helpt mensen met nood, waar dit niet uit een ander potje kan komen, zoals de bijzondere bijstand. Mensen krijgen zo een duwtje in de rug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant