Afbeelding
Foto: pixabay.com

Informatiebijeenkomst over kernenergie op de Maasvlakte

Algemeen 932 keer gelezen

Nederland wil in 2035 geen CO2 meer uitstoten bij de opwekking van elektriciteit. Kernenergie kan hierbij helpen. Het Rijk onderzoekt de opening van twee nieuwekerncentrales. De locatie die in eerste instantie hiervoor in beeld is, naast de in 2022 aangegeven voorkeurslocatie Borssele, is Maasvlakte I. Op basis van een zorgvuldige procedure neemt de minister in 2025 een definitief besluit nemen over de locaties.

Reageren
In het zogenoemde Voornemen en Voorstel voor Participatie staan de plannen voor de kerncentrales en hoe de omgeving erbij betrokken wordt. Van 23 februari tot en met4 april 2024 kunnen inwoners reageren op deze plannen. Bijvoorbeeld door mee te denken over mogelijke locaties voor kerncentrales, en manieren waarop en betrokken wil worden. Bekijk alle informatie op www.overkernenergie.nl.

Bezoek een van de informatiebijeenkomsten
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten .U kunt vragen stellen aan medewerkers van het Rijk en meedoen aan een themagesprek

.• Maandag 18 maart in het Wapen van Marion in Oostvoorne van 19.00 - 21.00 uur

• Woensdag 20 maart in de Buitenplaats Vlaardingen in Vlaardingen van 19.00 -21.00 uur

Aanmelden is niet nodig. Wilt u meedoen aan een themagesprek? Meld u dan aan bij de ingang. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Meer informatie over de bijeenkomsten leest u opwww.overkernenergie.nl/informatieavonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant